'De Harlekijn geeft extra kleur
aan het leven van kinderen!'

De 3+ groep: voorbereiding op school

Je kind is drie jaar en de basisschoolperiode komt in zicht, spannend! Is het tijd voor extra uitdaging en vind je het belangrijk dat je kind zich goed voorbereidt op school? Dan is de 3+ groep een fijne plek om te starten.

Wij willen kinderen én ouders zo goed mogelijk ondersteunen en voorbereiden op de basisschoolperiode. Er wordt met gericht ontwikkelingsmateriaal gewerkt waardoor de kinderen spelenderwijs oefenen met vaardigheden die ook op de basisschool van belang zijn. Deze nieuwe groep verschilt wat betreft indeling en inhoud van ons aanbod voor driejarigen op de peutergroepen en het kinderdagverblijf. De pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan die nog beter bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van peuters van drie jaar en ouder passen. We gaan onder andere aan de slag met de fijne motoriek, de sociaal-emotionele ontwikkeling en taal- en rekenprikkels. Er worden activiteiten aangeboden die uitdagend, spannend en leerzaam zijn. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s die aanhaken bij de onderwerpen op de basisschool.

De 3+ groep medewerker

Op de 3+ groep draaien vaste gezichten. Pedagogisch medewerkers die nauw contact hebben met de onderbouwleerkrachten van de basisschool, zodat er sprake is van een doorgaande leerlijn. Zo bereiden we kinderen voor op de basisschool. Benieuwd naar gezichten achter de 3+ groep? Op deze website stellen we hen graag aan je voor en lees je meer informatie over de scholing van onze beroepskrachten en de inzet van stagiaires.

De 3+ groep is gevestigd in basisschool De Schakel en iedere dinsdag zijn kinderen van drie tot vier jaar van harte welkom. Nieuwsgierig geworden naar hoe een dag (8.30-14.00) op de 3+ groep er uitziet? Download het 3+ groep informatieboekje  of neem contact met ons op. Ook is het mogelijk om je kind te laten proefdraaien op deze groep. Op de 3+ groep werken wij aan de hand van ons pedagogisch werkplan dat we jaarlijks bijstellen.

 

LET OP: Op dit moment wordt de 3+ groep niet aangeboden. Excuses voor het ongemak.

 

“Op de 3+ groep worden kinderen voorbereid op de basisschool. We werken in een kleinere groep met extra uitdaging. De 3+ groep is een nieuwe beleving voor ieder kind dat toe is aan de stap naar school.”

Mariëlle – pedagogisch medewerker 3+ groep

Dit is de 3+ groep

Een goede voorbereiding op school

Gevestigd in de basisschool

Vaste gezichten op de groep

Nauw samenwerking met de kleuterleerkrachten

Voor kinderen die uitdaging zoeken

Samen spelen met kleuters

Voldoende beweging door lekker buiten te spelen

Share This