Na schooltijd gisteren trof ik een vermoeide zoon met een kort lontje. Na afloop van de mindfulness training was hij juist heel relaxed en gaf hij spontaan complimentjes. “Mam, dat ziet er lekker uit.” en even later “Mam, ik had geen andere moeder willen hebben. Dat heb ik vandaag bij de mindfulness geleerd.”

Binnenkort start weer de Mindfulness training op onze buitenschoolse opvang! Dit aanbod wordt vanaf nu structureel in ons programma opgenomen i.s.m. Jacqueline Vuister van Villa Kakelbont Amerongen. U kunt uw kind(eren) via deze link inschrijven.

Waar, wanneer & kosten
De Mindfulness training start in de week van 29 januari en de tweede reeks start vanaf 14 mei. De kosten van 1 training bedraagt (een eigen bijdrage) van 30 euro per kind voor tien sessies. U kunt uw kind ook direct voor beide trainingen opgeven, de kosten zijn dan 60 euro per kind. De Mindfulness training zal op maandagmiddag in De Binder gegeven worden en op dinsdagmiddag op locatie HDS, afhankelijk van het aantal opgegeven kinderen. Zit uw kind deze middag niet op onze BSO maar heeft hij/zij wel interesse? Ieder kind kan zich opgeven, en dient dan gebracht en opgehaald te worden.

Waarom kinderen mindfulness volgen? 
Volgens onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam moeten meer kinderen op de basisisschool les krijgen in mindfulness. Ze hebben ontdekt dat kinderen die al aan mindfulness doen, een stuk rustiger zijn en zich beter voelen. Bekijk het artikel en filmpje van het Jeugdjournaal.

We kijken uit om te starten met onze derde sessie mindfulness. Opgeven kan tot en met 21 januari 2018.

Meer informatie over de Mindfulness training vindt u in de folder: Mindfulness training januari 2018.

Een greep uit de reacties
“Mindfulness is leuk met leuke spelletjes.” – kind op de BSO

“Het helpt ook om rustig te worden” – kind op de BSO

“Het is goed om te leren ontspannen, en mijn kind wil geen les Mindfulness meer missen.” – ouder

Ook De Kaap wist ons te vinden en schreef een mooi artikel over onze Mindfulness training in de krant.

Share This