Elke maand geven onze Harlekijn leidsters boekentips. Deze keer de top 5 Sinterklaasboeken!

Dit is niet zomaar een boek over Sinterklaas en zijn Pieten. Het is een boek met wel duizend verhalen. Als je goed kijkt zul je het allemaal ontdekken: zelfs de Sinterklaasliedjes die op sommige bladzijdes zijn verstopt… Veel (voor)leesplezier!
2. Woezel & Pip en de staf van Sinterklaas – van Guusje Nederhorst
Hoera! Sinterklaas komt naar de Tovertuin! Omdat alle Pieten het druk hebben met pakjes bezorgen, vraagt Sinterklaas of Woezel en Pip op zijn staf willen passen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk… Een voorleesboek vanaf 1 jaar.
3. Dikkie Dik Sinterklaas – van Jet Boeke
In dit boek staan vier verhalen over Dikkie Dik, die samen met zijn vriendjes Poes, Muis en Beer kennismaakt met Sinterklaas.
Rikki hoort dat de Sint een groot probleem heeft: zijn paard is opeens ziek geworden. Hoe moeten Sinterklaas en zijn Pieten nu alle pakjes op tijd bij de konijnenkinderen krijgen? Misschien heeft Rikki wel een ideetje …
5. Sinterklaas en de Bosmuisjes – van Francine Oomen
Sinterklaas komt op bezoek. Mimi Bosmuis wil heel graag een keer pietenmuis zijn. Maar als ze zich verkleedt gaat er bijna iets mis…\
Met de nieuwe leeshoek op De Harlekijn hebben we een extra mooi plekje om in deze gezellige tijd voor te lezen aan onze kinderen! Meer informatie over voorlezen vindt u op onze website.
Share This