'De Harlekijn geeft extra kleur
aan het leven van kinderen!'

Peutergroep De Speeldoos 2 – 4 jaar

Samen met andere kinderen spelen, bewegen, zingen, lezen, woorden leren en plezier maken… Op onze peutergroep De Speeldoos leren kinderen van twee tot vier jaar spelenderwijs veel nieuwe vaardigheden.

Op de peutergroep kan je kind in de ochtend van 8.15-12.15 uur gezellig komen spelen. Peuters komen bij ons (vanaf) twee ochtenden in de week spelen (maandag/ donderdag of dinsdag/ vrijdag). Kinderen die met een VVE indicatie bij ons naar de peutergroep komen zijn vier ochtenden per week  (ma. di. do. en vr.) aanwezig. Benieuwd hoe een ochtend bij de peuters eruitziet? Maak een afspraak voor een rondleiding.

 

Voor- en vroegschoolse educatie

Met het VVE-programma op de Speeldoos richten we ons op het stimuleren van de taalontwikkeling, de motorische, cognitieve en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Op een speelse manier doen kinderen mee aan dit educatieve programma op de peutergroep. Het programma sluit aan bij de visie van De Harlekijn en onze werkwijze als organisatie. Daarnaast werkt De Speeldoos nauw samen met de Leersumse basisscholen waardoor er een doorgaande ontwikkelings- en leerlijn ontstaat. Meer informatie over het VVE-programma lees je op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

 

De Speeldoos medewerker

Onze professionele en enthousiaste pedagogisch medewerkers dragen iedere dag bij aan de ontwikkeling van elk kind en er is ruimte voor individuele aandacht. De medewerkers op de peutergroep hebben de VVE-cursus gevolgd en afgesloten met een certificaat. Benieuwd naar de gezichten achter De Speeldoos? Op deze website stellen we hen graag aan je voor en lees je meer informatie over de scholing van onze beroepskrachten en de inzet van stagiaires. Verder werken wij aan de hand van ons pedagogisch beleid peutergroepen dat we jaarlijks bijstellen.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

 

“Kinderen zijn zo lekker eerlijk en spontaan. Omdat geen dag hetzelfde is werk ik met plezier op De Harlekijn!”

Ilse – pedagogisch medewerker De Harlekijn

Dit is peutergroep De Speeldoos

Kleinschalig en betrokken

Samen spelen

Activiteiten die de ontwikkeling bevorderen

Voor- en vroegschoolse educatie

Vaste medewerkers op de groep

Een pedagogisch coach op locatie

Nauwe samenwerking met Leersumse scholen

Een vaste logopediste

Share This