'De Harlekijn geeft extra kleur
aan het leven van kinderen!'

Waarom werken bij De Harlekijn?

Heb jij passie en liefde voor je vak? Dan hebben wij de droombaan als pedagogisch medewerker voor jou. En we weten, er is genoeg vraag naar pedagogisch medewerkers maar wij bieden net dat beetje extra!

Want:

  • bij ons vind je werkgeluk;
  • is er ruimte voor eigen inbreng;
  • vinden wij scholing en talentontwikkeling belangrijk;
  • is er aandacht voor elkaar;
  • betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Een werkdag op De Harlekijn

Je komt binnen, met je code en druppelsleutel en je voelt; “yes, ik mag weer vandaag”. Je werkt in een dynamische omgeving want elke dag is anders. Wel start je iedere dag met een kop koffie of thee en samen met je collega open je vandaag de opvang. Morgen niet, want dan werk je op de buitenschoolse opvang en start je pas in de middag. Een afwisselende job!

Vanaf 07.30 uur druppelen de eerste ouders met hun kind(eren) binnen. Je verwelkomt ze en neemt samen met de ouder eventuele bijzonderheden door, noteert belangrijke zaken en samen met het kind zeg je hen gedag. Ondertussen arriveert  je collega en terwijl jij op de groep de andere kindjes welkom heet, maakt zij in de keuken alvast het fruit klaar zodat jullie om 9.00 uur samen kunnen starten aan tafel. Soms loopt het een kwartiertje uit, dat kan door de hectiek van de dag, maar jullie handhaven zo goed mogelijk het dagritme.

Ondertussen is het 9.10 uur en samen met de kinderen en je collega zitten jullie aan tafel. Er wordt gedronken en gegeten en ondertussen vertel je een verhaaltje. Wanneer het boek uit is, wordt er nog een lied gezongen en daarna kunnen de kinderen vrij gaan spelen. De allerkleinsten gaan naar bed. Van de 12 kinderen liggen er nu drie te slapen; tijd voor een knutselactiviteit in het thema van Puk. Samen met je directe collega heb je nagedacht over leuke en passende activiteiten binnen het thema.

De tijd vliegt voorbij en om 11.15 uur moet de lunch alweer worden voorbereid. Één van de driejarigen loopt met je mee en mag een handje helpen bij het klaarzetten van het broodbeleg. Om 11.30 uur zitten jullie weer met elkaar aan tafel. Vooraf worden natuurlijk handen gewassen, zo ook wanneer iedereen gegeten heeft. Na de lunch doet een groot aantal kinderen hun middagslaapje. Tijd voor jouw middagpauze! Een half uurtje wandelen, kletsen met een andere collega of lunchen thuis. Net wat jij nodig hebt.

Met nieuwe  energie kom je terug op de groep en omdat de meeste kinderen nog slapen heb je nu tijd om de observatielijsten in te vullen voor het jongetje dat bijna naar school gaat. Volgende week heb je een 10-minutengesprek met zijn ouders dus je wilt goed voorbereid zijn en alle informatie in het gesprek met hen kunnen delen. Mocht je vragen hebben of willen brainstormen dan kan je terecht bij de pedagogisch coach.

Ook de middag gaat snel en nu alle kinderen wakker zijn gaan jullie buitenspelen. Vanochtend lukte dit niet in verband met de regen, maar als het even kan neem je de kinderen mee naar het speelplein voor een buitenactiviteit. De kinderen genieten en jij dus ook.

Het is alweer 17.00 uur geweest en dat betekent dat ouders hun kinderen weer komen ophalen. Jij hebt vandaag geopend, dus zal rond 17.15 uur klaar zijn. Zodra er voldoende kinderen op zijn gehaald, je de overdracht hebt gedaan en je collega jullie groep alleen kan afsluiten, rond je jouw werkdag af en zien jullie elkaar morgenmiddag weer op de buitenschoolse opvang.  Met een voldaan gevoel ga je naar huis.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Share This